Maria S. Kjarval
Velkommen!

Mit navn er Maria S. Kjarval, jeg er billedkunstnere.

Jeg har, eksperimenterer med flere forskellige materialer og metoder i gennem årene, jeg har arbejde med billederne på mange forskellige måder og har forsøgt at hente inspiration i forskellige miljøer. Jeg er meget optaget af de klassiske metoder som fx akvareller og tusch, men efterhånden er det blevet oliemalerierne, der tiltaler mig mest. For mig er håndværket vigtigt.

Jeg har brugt meget tid på at læse om arbejdsmetoder og på at finde de bedste materialer, så jeg derigennem kan tilgodese mine ønsker om at give billederne et stærkt og dramatisk udtryk.

Motivmæssigt ender jeg altid med at det er min barndom på Islandske, der løber af med sejren. Den islandske natur er fantastisk storslået, dramatisk og på en gang stemningsfyldt, så er der et væld af karakterfulde landskaber at overfører til lærred.

Mit store ønske med mine billeder er, at de skal tale for sig selv. Efter min mening kan billeder ikke tolkes med ord. Billedes fortælling har ikke noget med det skrevne ord at gøre. Det er blot en anden måde at udtrykke sig på.  


Om Maria S. Kjarval.

Maria er født og opvokset i Island.

Uddannet tekstilkunsthåndværker fra Skolen for Brugskunst1972-76 med afsluttende eksamen fra Kolding Kunsthåndværkerskole 1979-81, hvor hun arbejdede med det billedlige udtryk i tekstiler og tegning som speciale.
Efter afgangen fik hun sit eget atelier, hvor hun arbejdede med oliemaleri, grafisk tegning og illustration for dagblade og ugeblade. Hun har i en periode været gæstelærer på Skolen for Kunst og Kunsthåndværk i Reykjavik, Island, hvor hun underviste i tegning, frie teknikker og vævning. Desuden har hun været tilknyttet Biologisk Samling og Zoologisk Museum som tegner af illustrations materiale til for skolebøger. Endvidere har hun arbejdet på Kunstakademiet som assistent på Malerskolen. Hun har en lang række udstillinger bag sig, bl.a. var hun med på Den Fries Efterårsudstilling allerede i 1976 og med på Charlottenborgs Forårsudstilling. Hun har deltaget med flere værker i Danske Kulturdage i Ukraine og Riga i Estland. Derudover har hun udstillet på en lang række gallerier. I 1991 til 1992 blev hun tildelt værksted i Kunstnerhuset af Kulturelt Samråd i Frederiksværk. 

2/2 2002 åbnede vi vores Galleri ATELIER KJARVAL Puggaardsgade 6 st. tv. 1573, i kælderen i vores lejlighed. Og lukkede den ned 1/5 2005 da vi flyttede til Frederiksværk og planen var at vi skulde åbne galleriet i vores ejendom som vi købte i 2005 1.10. Det lykkedes først at åbne galleriet ATELIER KJARVAL i gen 6/10 2017. 

Vi har åbent,
ATELIER KJARVAL NØRREGADE 12
GALLERIET ER ÅBENT

Maria S. Kjarval Billedkunstner
udstiller oliemalerier og tegninger
og salg af plakater kunst postkort.

ÅBNINGSTIDER.
Onsdag. kl. 12 – 18
Torsdag. kl. 12 – 18
Fredag. kl. 12 – 18
Lørdag. kl. 11 – 15

Tlf. 23 26 85 77

 I kan ringe og aftale uden for åbningstiderne. Er for det meste i huset.
Nørregade 12 st. th. ind ad porten 3300 Frederiksværk.